OK! adviseur Didier Piets stelt zich voor

Didier Piets OK! Adviseur

Didier studeerde in Nijmegen aan de Radboud Universiteit, waar hij is opgeleid als Beleidseconoom. In Tilburg deed hij de postdoctorale lerarenopleiding. Vervolgens is als bedrijfsadviseur MKB actief geweest waarin hij doorstartende ondernemingen hielp met strategische ondernemingsplanning en ondersteunde hij bij financieringaanvragen. Het onderwijs bleef lonken en uiteindelijk is Didier het onderwijs in gegaan.  “Het onderwijs heeft mij gegrepen! Zo ben ik begonnen aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Vervolgens heb ik in Den Bosch een tussenstop gehad, en nu ben ik bevlogen actief bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Momenteel richt ik mij vooral op de HAN Talent Academy en op de Master Circulaire Economie”. 

Als beleidseconoom en bedrijfsadviseur begaf Didier zich in dezelfde cirkel als die van Rob Westerdijk, auteur van de OK! methode. “Ik vloog in via de commerciële tak van de HAN, en op dat moment was Rob daar ook mee bezig. Op die manier zijn we steeds vaker met elkaar verbonden geweest. Nu is onze samenwerking heel direct. Zo hebben we samen bij Holland Pharma een volledig OK! adviestraject gedaan”. 

Zijn interesse om bedrijven een stap verder te helpen naar het bereiken van een goede balans in economie, ecologie en samenleving is wat Didier zo aanspreekt aan het OK! adviseurschap. “Dat betekent vooral rekening houden met de impact op je omgeving, zowel de interne als in de externe omgeving. Volgens Didier zijn de mogelijkheden, de kennis, en de kracht die er is in het Nederlandse bedrijfsleven genoeg om hier mede stappen in te zetten. “Ik wil de impact die we hebben verbeteren. Betekenisvol zijn op een positieve manier. Over het algemeen gaat het handelen vaak gepaard met negatieve externaliteiten, ik vind dat we veel meer moeten kijken naar de positieve externaliteiten. Gaan we die niet eens sterker maken! Zo proberen wij bedrijven te helpen met voordenken”. 

Als OK! adviseur legt Didier voornamelijk de focus op het activeren van iedereen die in de organisatie actief is om kritisch na te denken en te laten ervaren. Door het laten ervaren en te zorgen dat het management team kritisch naar de organisatie kijkt weet Didier de juiste ideeën in te brengen. “Ik ben een ideeëngenerator. Ik stel kritische en verrassende vragen, en zet zo iedereen aan het denken. Ik ben een verbinder tussen de mensen in, en op de inhoud”.  

Op het moment is Didier bij de master Circulaire Economie continue bezig met studenten om ook volgens het OK! gedachtegoed te werken. Wanneer gevraagd, springt Didier vol enthousiasme bij OK! adviestrajecten.  

toekomstbestendig ondernemen?

neem nu contact met ons op voor uitvoering van een OK!-quickscan

Het OK! adviestraject heeft ons als managementteam geholpen elkaar beter te begrijpen, de methodische aanpakken als gemeenschappelijk instrumentarium te benutten. Daarnaast hebben wij er een partner voor de verzekeringswereld bij die bijdraagt aan reductie van schadelast voor ondernemingen en omgeving.

AWI
Alg. Directeur, AWI

Maak ook kennis met onze andere OK! adviseurs

Is uw onderneming toekomstbestendig?